Nacházíte se:
Dort „Zelené jablko“
počet porcí: 16čas přípravy: 30 min.
čas chlazení: 3 hod.
Přísady
- 150 g cukrářských piškotů
- 125 g másla
- 25 g sekaných pistácií
- 3 balení Philadelphie
- 300 g jogurtu
- 3 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 3 zelená jablka
- Špetka soli
- Balíček práškové želatiny
- 75 g cukru
- 150 ml jablečné šťávy
Postup přípravy
- Piškoty dáme do sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme.
- Rozpustíme máslo a smícháme s piškoty a 2/3 pistácií a hmotou naplníme dortovou formu.
- Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem. Jablka nakrájíme na malé kostičky.
- Želatinu namočíme na 10 minut do 150 ml studené vody a pak s cukrem a vanilkovým cukrem na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme. Ochladíme a vmícháme do krému. Následně přidáme jablka.
- Krémem naplníme dortovou formu. Dort necháme minimálně 3 hodiny chladit. Před podáváním přizdobíme nakrájenými jablky a pistáciemi.
Náš tip
Jablka na dekoraci pokapejte citrónovou šťávou, nezhnědnou.
Nepřehlédněte
- Pečený čokoládovo-pomerančový dort
Pečený čokoládovo-pomerančový dort
- Dort s šumivým vínem a citronem
Dort s šumivým vínem a citronem
- Nektarinkový sen
Nektarinkový sen
- Svěží limetkovo-citronový cheesecake
Svěží limetkovo-citronový cheesecake