Vanilkovo - karamelová zmrzlina se skořicovými hruškami
počet porcí: 8čas přípravy: 35 min.
čas pečení: 20 min.
čas mražení: 4 hod.
Přísady
- 2 balení Philadelphie
- 300 ml vanilkového krému (hotový produkt)
- 1 lžička vanilkové tresti
- 115 g cukru
- 40 g měkkých mléčných karamel (nasekat)
- 8 hrušek
- 1 kousek skořice
Postup přípravy
- Philadelphii, vanilkový krém, tresť a 5 lžic cukru smícháme. Necháme 3- 4 hodiny mrazit, poté promícháme s karamelami a necháme přes noc zmrazit.
- Troubu vyhřejeme na 200 stupňů (horkovzdušnou). Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a rozčtvrtíme. Čtvrtky dáme do zapékací mísy, polijeme 100 ml vody, přidáme skořici a zbývající cukr. Přikryjeme alobalem a 20 minut pečeme. Poté odstraníme skořici a necháme vychladnout.
- Podáváme s mírně povolenou zmrzlinou.
Nepřehlédněte
- Jablečno - skořicový dort
Jablečno - skořicový dort
- Sladký sendvič
Sladký sendvič
- Barevný ovocný salát
Barevný ovocný salát
- Čokoládový krém s čepicí z pomerančů
Čokoládový krém s čepicí z pomerančů