popis

Celozrnný dort s hrozny

počet porcí: 16
čas přípravy: 30 min.
čas chlazení: 3 hod.

Přísady

Postup přípravy

  1. Sušenky vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a pomocí válečku rozdrobíme. Máslo rozpustíme a smícháme se sušenkovými drobky. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a utlačíme do ní sušenkovou hmotu.
  2. Hrozny rozpůlíme a poklademe jimi sušenky. Pár necháme na zdobení.
  3. Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem.
  4. Želatinu necháme 10 minut bobtnat ve šťávě z červených hroznů, přidáme cukr a zahříváme do úplného rozpuštění želatiny. Poté vmícháme do krému.
  5. Krém naneseme na sušenkovou hmotu s hrozny a 3 hodiny chladíme.
Nepřehlédněte