Teplý salát z brambor, pastináku a artyčoků
počet porcí: 6čas přípravy: 15 min.
čas pečení: 30 min.
Přísady
- 120 g sýra Philadelphia Light
- 800 g nových brambor rozkrojených na půlku
- 4 středně velké pastináky, oloupané a nakrájené na 5 cm kousky
- 400 g konzervovaných srdíček artyčoků, scedíme je a rozkrojíme na půlky
- 1 polévkovou lžíci olivového oleje
- 1 polévkovou lžíci sekaného rozmarýnu
- černý pepř na dochucení
- 1 polévková lžíce medu
- 3 polévkové lžíce mléka
- 1 polévková lžíce celozrnné hořčice
- 1 polévková lžíce sekané natě kořenové petržele
Postup přípravy
- Brambory, pastinák, olej a rozmarýn vložte do pekáče, ochuťte pepřem a zamíchejte. Pečte v předehřáté troubě – v plynové troubě na stupeň 7, v elektrické na 220 °C po dobu 25-30 minut nebo do změknutí.
- Dejte do servírovací nádoby a přimíchejte artyčoky.
- Smíchejte sýr Philadelphia, med, mléko a hořčici, přidejte nasekanou petržel a tímto dressingem přelijte zeleninu. Hned podávejte.
Nepřehlédněte
- Krémová rybí paštika
Krémová rybí paštika
- Kuřecí prsíčka s tuřínem
Kuřecí prsíčka s tuřínem
- Pizza Florentina
Pizza Florentina
- Grilovaný krůtí steak s náplní
Grilovaný krůtí steak s náplní