Krémové bylinkové špagety carbonara s Philadelphií
počet porcí: 4čas přípravy: 20 min.
Přísady
- 80 g prorostlého špeku (nakrájeného na kostky)
- 1 malá cibule (jemně nakrájená na kostičky)
- 2 polévkové lžíce nasekané petrželky
- 350 g těstovin (např. italské penne)
- 1 čajová lžička oleje
- 200 ml nízkotučného mléka
- 175 g Philadelphia s bylinkami
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte ve slané vodě dle návodu na obalu na skus.
- Špek a cibuli osmažte na pánvi v horkém oleji dokřupava. Tuk vylijte. Na pánev přidejte mléko a nechte krátce povařit.
- Sýr Philadelphia přidejte do omáčky a na mírném ohni za stálého míchání nechte rozpustit, již nevařte. Těstoviny smíchejte s omáčkou a okořeňte čerstvě namletým pepřem.
Náš tip
Vegetariáni mohou špek nahradit uzeným tofu nakrájeným na kostičky.
Nepřehlédněte
- Kuře s nektarinkovým salátem
Kuře s nektarinkovým salátem
- Krůtí závitek po francouzsku
Krůtí závitek po francouzsku
- Nákyp s lososem a brokolicí
Nákyp s lososem a brokolicí
- Krémové tortellini s „modrým sýrem“
Krémové tortellini s „modrým sýrem“