Plněné vepřové se švestkami na víně
počet porcí: 4čas přípravy: 15 min.
čas pečení: 25 min.
Přísady
- 250 g divoké rýže
- 1 vepřový filet (cca 500 g)
- 200 g sušených švestek
- 1 lžíce oleje
- 50 ml červeného vína
- 200 ml zeleninového vývaru
- 175 g Philadelphie
Postup přípravy
- Troubu vyhřejeme na 180 stupňů, rýži uvaříme podle návodu na obalu.
- Dlouhým nožem vyřízneme ve filetu kapsu a naplníme ji švestkami. Zprudka ji opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, poté pečeme 25 minut v troubě.
- Zbývající švestky pokrájíme, krátce osmažíme na tuku z pečeně, podlijeme vínem, vývarem a chvíli vaříme.
- Vmícháme Philadelphii, rozpustíme, už nevaříme. Pečeni nakrájíme na 2cm plátky a servírujeme s omáčkou a rýží.
Nepřehlédněte
- Vydatné bramborové ragú
Vydatné bramborové ragú
- Filety z platýze s pórkovou omáčkou
Filety z platýze s pórkovou omáčkou
- Kuřecí nákyp s pórkem
Kuřecí nákyp s pórkem
- Kuře po italsku s rajčatovou omáčkou
Kuře po italsku s rajčatovou omáčkou