Krémové rizoto se žampiony a špenátem
počet porcí: 4čas přípravy: 25 min.
Přísady
- 1 pórek (na kolečka)
- 1 lžíce oleje
- 300 g rýže
- 1 l zeleninového vývaru
- 250 g žampionů
- 100 g listového špenátu
- 175 g Philadelphie
Postup přípravy
- Pórek osmažíme na oleji, přidáme rýži a necháme zesklovatět.
- Zalijeme 100 ml vývaru, dusíme, postupně přidáváme po troškách do úplného změknutí.
- Žampiony a špenát přidáme a krátce povaříme. Vmícháme Philadelphii, necháme rozpustit, už nevaříme a hned podáváme.
Náš tip
Část vývaru můžeme nahradit bílým vínem, rizoto je pak aromatičtější.
Nepřehlédněte
- Krémová „pánev“ s přírodní rýží
Krémová „pánev“ s přírodní rýží
- Plněné bramborové trojhránky
Plněné bramborové trojhránky
- Špagety s rajčaty a bazalkou
Špagety s rajčaty a bazalkou
- Rajčata plněná kuskusem
Rajčata plněná kuskusem