Nacházíte se:
Lahodný čokoládový cheesecake
počet porcí: 10čas přípravy: 30 min.
čas chlazení: 4 hod.
Přísady
- 280 g sýra Philadelphia Original
- 140 g drcených křehkých čokoládových sušenek
- 50 g rozpuštěného másla
- 4 plátky želatiny
- 275 ml smetany ke šlehání
- 100 g cukru krupice
- 80 g rozpuštěné mléčné čokolády
- 50 ml dezertní omáčky z tmavé čokolády
- 5 g hoblinek z bílé čokolády
- 10 g mléčné čokolády nasekané na malé kousky
Postup přípravy
- Na základnu: Smíchejte drcené sušenky s rozpuštěným máslem a upěchujte je na dně otevírací dortové formy o průměru 20 cm. Dejte chladit, zatímco si připravíte náplň.
- Na přípravu náplně: Namočte želatinu do mísy studené vody, dokud nezměkne, pak ji nechejte dobře okapat. Mezitím ohřejte 75 ml smetany ke šlehání, až bude horká. Přidejte změklou želatinu a míchejte, dokud se nerozpustí. Ušlehejte zbylou smetanu do tuha. Smíchejte dohromady sýr Philadelphia a cukr do hladké směsi. Zašlehejte do sýrové směsi rozpuštěnou čokoládu a želatinovou smetanu a nakonec opatrně vmíchejte šlehačku. Přendejte směs na sušenkovou základnu a uhlaďte povrch. Dejte na 4 hodiny vychladit (nebo do ztuhnutí).
- Na ozdobu: těsně před podáváním polijte cheesecake čokoládovou omáčkou a posypejte ho hoblinkami bílé čokolády a kousky mléčné čokolády.
Náš tip
Porce tohoto dezertu by měla být vnímána jako speciální pohoštění, které je nejlepší ochutnat příležitostně v rámci vyváženého jídelníčku.
Nepřehlédněte
- Vanilkovo - karamelová zmrzlina se skořicovými hruškami
Vanilkovo - karamelová zmrzlina se skořicovými hruškami
- Svěží limetkovo-citronový cheesecake
Svěží limetkovo-citronový cheesecake
- Ovocná krémová pusinka
Ovocná krémová pusinka
- Dort „Zelené jablko“
Dort „Zelené jablko“