Nacházíte se:
Jahodovo pistáciový dort
počet porcí: 16čas přípravy: 30 min.
čas chlazení: 3 hod.
Přísady
- 150 g piškotů
- 125 g másla
- 25 g pistácií
- 3 balení Philadelphie
- 300 g jogurtu
- 3 polévkové lžíce citrónové šťávy
- špetka soli
- 250 g jahod
- 1 balení mleté želatiny
- 75 g cukru
Postup přípravy
- Piškoty dobře uzavřeme do mikrotenového sáčku a pomocí válečku důkladně rozdrobíme.
- Máslo rozpustíme a promícháme s piškoty, dortovou formu vyložíme pečicím papírem a na něj navrstvíme piškotovou hmotu. Posypeme ¾ pistácií.
- Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem na krém.
- 150 g jahod rozmixujeme. Želatinu necháme 5 minut bobtnat v 6 lžících studené vody.
- Směs jahod, želatiny a cukru ohřejeme, až se želatina rozpustí, vmícháme do krému.
- Ze zbývajících jahod několik odložíme na ozdobení a zbytek nakrájíme na malé kousky.
- Vmícháme do krému.
- Krém naneseme na piškotovou hmotu do formy a alespoň 3 hodiny necháme chladit.
- Ozdobíme jahodami a zbývajícími pistáciemi.
Nepřehlédněte
- Sladcí šneci
Sladcí šneci
- Barevný ovocný salát
Barevný ovocný salát
- mango kokosový cheesecake
mango kokosový cheesecake
- Káva espresso a tiramisu Philadelphia
Káva espresso a tiramisu Philadelphia