popis

Kapučíno dort s třešněmi

počet porcí: 16
čas přípravy: 30 min.
čas chlazení: 3 hod.

Přísady

Postup přípravy

 

  1. Třešně necháme okapat, šťávu zachytíme. Práškový cukr zkaramelizujeme, zalijeme šťávou, přidáme rum, skořici a třešně. Škrob rozmícháme v trošce vody a šťávu zahustíme. Necháme vychladnout.
  2. Piškoty rozdrobíme pomocí válečku.
  3. Máslo roztopíme a smícháme s piškotovými drobky. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a směs v ní utlačíme.
  4. Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu, sůl a kapučíno vyšleháme elektrickým šlehačem.
  5. Želatinu necháme 10 minut bobtnat v 150 ml studené vody, přidáme cukr a zahříváme do rozpuštění želatiny. Poté vmícháme do krému.
  6. Třešňovou hmotu rozetřeme na piškoty, na ni dáme krém a 3 hodiny chladíme. Podáváme zdobené rozpuštěnou čokoládou.
Nepřehlédněte