Nacházíte se:
Kapučíno dort s třešněmi
počet porcí: 16čas přípravy: 30 min.
čas chlazení: 3 hod.
Přísady
- 1 sklenice třešní (cca 350 g)
- 1 polévková lžíce práškového cukru
- špetka soli
- 2 porce instantního kapučína
- 1 balení mleté želatiny
- 75 g cukru
- 2 polévkové lžíce rumu
- 1 čajová lžička skořice
- 2 polévkové lžíce škrobu
- 150 g piškotů
- 125 g másla
- 4 balené Philadelphie
- 300 g jogurtu
Postup přípravy
- Třešně necháme okapat, šťávu zachytíme. Práškový cukr zkaramelizujeme, zalijeme šťávou, přidáme rum, skořici a třešně. Škrob rozmícháme v trošce vody a šťávu zahustíme. Necháme vychladnout.
- Piškoty rozdrobíme pomocí válečku.
- Máslo roztopíme a smícháme s piškotovými drobky. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a směs v ní utlačíme.
- Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu, sůl a kapučíno vyšleháme elektrickým šlehačem.
- Želatinu necháme 10 minut bobtnat v 150 ml studené vody, přidáme cukr a zahříváme do rozpuštění želatiny. Poté vmícháme do krému.
- Třešňovou hmotu rozetřeme na piškoty, na ni dáme krém a 3 hodiny chladíme. Podáváme zdobené rozpuštěnou čokoládou.
Nepřehlédněte
- Ovocná krémová pusinka
Ovocná krémová pusinka
- Dort s čokoládovými sušenkami a vanilkou
Dort s čokoládovými sušenkami a vanilkou
- Lahodný nepečený cheescake s lesním ovocem
Lahodný nepečený cheescake s lesním ovocem
- Dort s lesním ovocem
Dort s lesním ovocem