Nacházíte se:
Jablečno - skořicový dort
počet porcí: 16čas přípravy: 30 min.
čas chlazení: 3 hod.
Přísady
- 150 g cukrářských piškotů
- 125 g másla
- 2 jablka
- 500 g Philadelphie
- 300 g jogurtu
- 3 polévkové lžíce citrónové šťávy
- ½ čajové lžičky skořice
- Špetka soli
- Balíček práškové želatiny
- 75 g cukru
- 200 g jablečného pyré (např. dětská přesnídávka)
- 2 polévkové lžíce rumových rozinek
Postup přípravy
- Piškoty vložíme do sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme.
- Máslo rozpustíme a smícháme s piškoty. Hmotu dáme do dortové formy. 1 jablko oloupeme a nakrájíme na kousky.
- Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu, skořici a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem.
- Želatinu rozmícháme v 6 lžících vody a necháme nabobtnat. Spolu s jablečným pyré a cukrem pak mírně ohřejeme, až se želatina rozpustí. Ochladíme a vmícháme do krému.
- ¼ krému dáme do formy a na něj kousky jablek a rozinky. Zakryjeme zbytkem krému a dáme na 3 hodiny chladit.
- Druhé jablko nakrájíme na měsíčky a zdobíme jím a rozinkami nakrájený dort.
Nepřehlédněte
- Dort „Zelené jablko“
Dort „Zelené jablko“
- Zmrzlina na dřívku
Zmrzlina na dřívku
- Skořicoví šneci
Skořicoví šneci
- Krémová pomerančovo - citronová zmrzlina
Krémová pomerančovo - citronová zmrzlina