Dort se sektem a likérem z černého rybízu
počet porcí: 16čas přípravy: 35 min.
čas chlazení: 3 hod.
Přísady
- 150 g cukrářských piškotů
- 125 g másla
- 3 balení Philadelphie
- 300 g jogurtu
- 3 lžíce citrónové šťávy
- Špetka soli
- 1 ½ balení práškové želatiny
- 75 g cukru
- 150 ml sektu
- 50 ml likéru z černého rybízu
- 100 ml rybízové šťávy
Postup přípravy
- Piškoty vložíme do sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme.
- Máslo rozpustíme a smícháme s piškoty, vložíme do dortové formy.
- Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem.
- 1 balení želatiny necháme nabobtnat 10 minut v sektu. Přidáme cukr, zahřejeme a želatinu za stálého míchání rozpustíme. Ochladíme a vmícháme do krému.
- Krémem naplníme formu. Necháme alespoň 2 hodiny chladit.
- ½ balení želatiny namočíme do rybízové šťáva a necháme 10 minut bobtnat. Přidáme likér a želatinu rozpustíme. Nalijeme na vychladlou hmotu do formy a necháme ještě hodinu chladnout.
Náš tip
Pro nealkoholickou variantu můžete sekt nahradit vodou a likér rybízovou šťávou.
Nepřehlédněte
- Sladký makový dip s broskvemi
Sladký makový dip s broskvemi
- Americké lívance
Americké lívance
- Kapučíno dort s třešněmi
Kapučíno dort s třešněmi
- Krémové čokoládové croissanty
Krémové čokoládové croissanty