popis

Dort se sektem a likérem z černého rybízu

počet porcí: 16
čas přípravy: 35 min.
čas chlazení: 3 hod.

Přísady

Postup přípravy

  1. Piškoty vložíme do sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme.
  2. Máslo rozpustíme a smícháme s piškoty, vložíme do dortové formy.
  3. Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem.
  4. 1 balení želatiny necháme nabobtnat 10 minut v sektu. Přidáme cukr, zahřejeme a želatinu za stálého míchání rozpustíme. Ochladíme a vmícháme do krému.
  5. Krémem naplníme formu. Necháme alespoň 2 hodiny chladit.
  6. ½ balení želatiny namočíme do rybízové šťáva a necháme 10 minut bobtnat. Přidáme likér a želatinu rozpustíme. Nalijeme na vychladlou hmotu do formy a necháme ještě hodinu chladnout.

Náš tip

Pro nealkoholickou variantu můžete sekt nahradit vodou a likér rybízovou šťávou.

Nepřehlédněte