Nacházíte se:
Káva espresso a tiramisu Philadelphia
počet porcí: 6čas přípravy: 25 min.
čas chlazení: 2 hod.
Přísady
- 5 polévkových lžíc mandlového likéru
- 400 g Philadelphia
- 200 g jogurtu
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 1 polévková lžíce cukru
- 75 g cukrářských piškotů (cca 9 kusů)
- 1 - 2 čajové lžičky kakaového prášku na posypání
- espresso
Postup přípravy
- Připravte 3 espressa (= 120 ml). Nechte vychladnout a smíchejte s mandlovým likérem. Pomocí ručního elektrického mixéru dohladka smíchejte krémový sýr Philadelphia s jogurtem, vanilkovým cukrem a s cca 7 polévkovými lžícemi směsi espressa a mandlového likéru.
- Piškoty nasekejte nahrubo nebo rozdrobte. Polovinu vzniklých drobků rozdělte do 6 sklenic a pokapejte je polovinou zbylé směsi z espressa a mandlového likéru. Rozdělte na ně polovinu krému a postup opakujte v druhé vrstvě. Tiramisu chlaďte minimálně 2 hodiny. Před servírováním posypte kakaovým práškem.
- Připravte další espresso a poté si ho vychutnejte s porcí tiramisu.
Nepřehlédněte
- Barevný ovocný salát
Barevný ovocný salát
- Krémové čokoládové croissanty
Krémové čokoládové croissanty
- Minicheesecaky s čajem Earl Grey a borůvkami
Minicheesecaky s čajem Earl Grey a borůvkami
- Celozrnný dort s hrozny
Celozrnný dort s hrozny