Nacházíte se:
Hedvábně hladký mandlový krém
počet porcí: 6čas přípravy: 12 min.
čas chlazení: 2 hod.
Přísady
- 4 plátky bílé želatiny
- 350 g Philadelphie
- 3 kapky mandlové tresti
- 150 g moučkového cukru
- 3 lžíce jogurtu (nízkotučného)
- 4 lžíce mléka
- 500 g mražených malin
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 6 mandlových sušenek
Postup přípravy
- Želatinu krátce namočíme ve vodě, až trochu nabobtná, vymačkáme přebytečnou vodu. Philadelphii s trestí, 50 g cukru a jogurtem vymícháme.
- Mléko ohřejeme v malém hrnci, stáhneme z plotýnky a za občasného míchání v něm rozpustíme želatinu. Promícháme s krémem a naplníme do malých skleniček. Necháme 2 hodiny chladnout.
- Maliny se zbývajícím cukrem a šťávou 5 minut vaříme na mírném ohni. Propasírujeme přes sítko a zchladíme. Mandlový krém vyklopíme a podáváme s malinovou omáčkou a mandlovými sušenkami.
Nepřehlédněte
- Dort s lesním ovocem
Dort s lesním ovocem
- Kávové minicheesecaky
Kávové minicheesecaky
- Dort „Zelené jablko“
Dort „Zelené jablko“
- Sladký makový dip s broskvemi
Sladký makový dip s broskvemi