Tagliatelle s lososem a rajčatovou omáčkou s Philadelphií
počet porcí: 4čas přípravy: 30 min.
Přísady
- 6 velkých oloupaných rajčat
- 350 g filet z lososa (čerstvého nebo mraženého)
- 3 lžíce citrónové šťávy
- 3 lžíce olivového oleje
- 350 g tagliatelle (nebo širokých nudlí)
- 175 g Philadelphia
- 1 lžíce polévkového kořen
- 1 hrst bazalky na posypání
Postup přípravy
- Rajčata nakrájíme na měsíčky a odstraníme dužinu. Filety pokapeme citronem, osolíme a opepříme. 2 lžíce olivového oleje rozpálíme na pánvi a lososa opečeme z obou stran při maximální teplotě.
- Na druhé pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje, následně přidáme osolená a opepřená rajčata, které dle chuti okořeníme polévkovým kořením. Do směsy vmícháme Philadelphii, podusíme do úplného rozpuštění a poté přidáme tagliatelle. Podle potřeby můžeme přidat sůl či pepř.
- Celou směs pořádně promícháme s tagliatelle a chvíli podusíme. Jídlo naservírujeme na talíř, přidáme porci lososa a ozdobíme lístky bazalky.
Nepřehlédněte
- Těstovinové rolky
Těstovinové rolky
- Filety z platýze s pórkovou omáčkou
Filety z platýze s pórkovou omáčkou
- Obložený chléb
Obložený chléb
- Vydatné bramborové ragú
Vydatné bramborové ragú