popis

Tagliatelle s lososem a rajčatovou omáčkou s Philadelphií

počet porcí: 4
čas přípravy: 30 min.

Přísady

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrájíme na měsíčky a odstraníme dužinu. Filety pokapeme citronem, osolíme a opepříme. 2 lžíce olivového oleje rozpálíme na pánvi a lososa opečeme z obou stran při maximální teplotě.
  2. Na druhé pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje, následně přidáme osolená a opepřená rajčata, které dle chuti okořeníme polévkovým kořením. Do směsy vmícháme Philadelphii, podusíme do úplného rozpuštění a poté přidáme tagliatelle. Podle potřeby můžeme přidat sůl či pepř.
  3. Celou směs pořádně promícháme s tagliatelle a chvíli podusíme. Jídlo naservírujeme na talíř, přidáme porci lososa a ozdobíme lístky bazalky.
Nepřehlédněte