Nacházíte se:
Rýžovo - pórkový nákyp
počet porcí: 4čas přípravy: 20 min.
čas pečení: 15 min.
Přísady
- 250 g rýže
- 2 pórky
- 20 g másla
- 4 plátky vařené šunky
- 175 g Philadelphie
- 125 ml mléka
- Muškátový oříšek (strouhaný)
- 2 lžíce strouhanky
- 2 lžíce parmezánu
Postup přípravy
- Troubu vyhřejeme na 200 stupňů (horní i dolní ohřev). Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
- Pórek očistíme a každý nakrájíme na 2- 3 kusy. Lehce uvaříme ve slané vodě. Necháme okapat.
- Větší zapékací formu vymažeme máslem a naplníme uvařenou rýží. Pór zavineme do šunky a naklademe na rýži. Philadelphii s mlékem, solí, pepřem a muškátovým oříškem zamícháme. Nalijeme na pórek ve formě, posypeme strouhankou a parmezánem. Pečeme 10- 15 minut.
Nepřehlédněte
- Vepřové medailonky s šumivých vínem, houbovou omáčkou a Philadelphií
Vepřové medailonky s šumivých vínem, houbovou omáčkou a Philadelphií
- Kuřecí prsíčka s tuřínem
Kuřecí prsíčka s tuřínem
- Bramborovo - lososový nákyp
Bramborovo - lososový nákyp
- Kuře s nektarinkovým salátem
Kuře s nektarinkovým salátem