Nacházíte se:
Jahodovo - pomerančový dort
počet porcí: 16čas přípravy: 30 min.
čas chlazení: 3 hod.
Přísady
- 150 g cukrářských piškotů
- 125 g másla
- 500 g Philadelphie
- 300 g jogurtu
- 3 lžíce citrónové šťávy
- Špetka soli
- Balení práškové želatiny
- 150 ml pomerančové šťávy
- 75 g cukru
- 250 g jahod ( na čtvrtky)
- 1 pomeranč
Postup přípravy
- Piškoty vložíme do sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme.
- Máslo rozpustíme a smícháme s piškoty. Vložíme do dortové formy.
- Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem.
- Želatinu namočíme do pomerančové šťávy a necháme 10 minut bobtnat. S cukrem mírně ohřejeme a za stálého míchání želatinu rozpustíme. Ochladíme a vmícháme do krému.
- ¼ krému dáme do formy a obložíme jahodami (několik necháme na ozdobení). Doplníme zbývajícím krémem. Necháme nejméně 3 hodiny chladit.
- Pomeranč oloupeme a nafiletujeme. Hotové porce dortu zdobíme pomerančem a jahodami.
Nepřehlédněte
- Čokoládové brownies s Philadelphií
Čokoládové brownies s Philadelphií
- Jahodovo likérový dort
Jahodovo likérový dort
- Sladký sendvič
Sladký sendvič
- Dort jahodová romance
Dort jahodová romance