popis

Jahodovo - pomerančový dort

počet porcí: 16
čas přípravy: 30 min.
čas chlazení: 3 hod.

Přísady

Postup přípravy

  1. Piškoty vložíme do sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme.
  2. Máslo rozpustíme a smícháme s piškoty. Vložíme do dortové formy.
  3. Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem.
  4. Želatinu namočíme do pomerančové šťávy a necháme 10 minut bobtnat. S cukrem mírně ohřejeme a za stálého míchání želatinu rozpustíme. Ochladíme a vmícháme do krému.
  5. ¼ krému dáme do formy a obložíme jahodami (několik necháme na ozdobení). Doplníme zbývajícím krémem. Necháme nejméně 3 hodiny chladit.
  6. Pomeranč oloupeme a nafiletujeme. Hotové porce dortu zdobíme pomerančem a jahodami.
Nepřehlédněte