Nacházíte se:
Jahodovo likérový dort
počet porcí: 16čas přípravy: 30 min.
čas chlazení: 3 hod.
Přísady
- 150 g piškotů
- 125 g másla
- 4 balení Philadelphie
- 300 g jogurtu
- špetka soli
- 300 g jahod
- 1 balení želatiny
- 75 g cukru
- 4 polévkové lžíce vaječného likéru (plus na zdobení)
Postup přípravy
- Piškoty vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a pomocí válečku rozdrobíme.
- Máslo rozpustíme a smícháme s rozdrobenými piškoty. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a piškotovou hmotu do ní umačkáme.
- Philadelphii, jogurt a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem. 15 g jahod rozmixujeme.
- Želatinu necháme 10 minut bobtnat v 150 ml studené vody. Přidáme cukr a zahříváme, dokud se želatina nerozpustí. Vmícháme do krému.
- Přimícháme polovinu jahodového pyré a rozetřeme na piškoty. Do druhé části pyré vmícháme likér a rovněž naneseme na vrstvu krému. Chladíme 1 hodinu.
- Než hmota ztuhne, vytvoříme v dortu pomocí malé lžičky důlky pro zdobení likérem.
- Chladíme další 2 hodiny.
- Zdobíme likérem a jahodami.
Nepřehlédněte
- Svěží limetkovo-citronový cheesecake
Svěží limetkovo-citronový cheesecake
- Sladcí šneci
Sladcí šneci
- Čokoládový krém s čepicí z pomerančů
Čokoládový krém s čepicí z pomerančů
- Celozrnný dort s hrozny
Celozrnný dort s hrozny