popis

Cheesecake

počet porcí: 16
čas přípravy: 30 min.
čas pečení: 30 min.
čas chlazení: 2 hod.

Přísady

Krusta

Náplň

Na potření

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 200 ˚C (oběhový vzduch). Sušenky vložíme do sáčku, sáček uzavřeme a obsah kompletně rozmělníme válečkem na těsto nebo ručně.
  2. Rozpustíme máslo, smícháme se strouhankou ze sušenek a směs namačkáme do otvírací formy (24cm) na dort vyložené papírem na pečení.
  3. Philadelphii, cukr, citrónovou šťávu, nastrouhanou citrónovou kůru,vanilkovou esenci a zakysanou smetanu promícháme elektrickým ručním mixérem. Postupně přidáme vejce.
  4. Krémem naplníme formu na dort a necháme 5 min odležet. Koláč pečeme cca 30 min. v troubě, přičemž po 10ti minutách pečení teplotu snížíme na 110 ˚C. Po dobu pečení troubu neotvírat! Následně necháme koláč cca 2 hodiny chladnout v troubě s na 5 cm pootevřenými dvířky.
  5. Po vyjmutí koláče z trouby potřeme vychlazenou zakysanou smetanou ochucenou cukrem a citrónovou šťávou

Náš tip

Ovocnou variantu pečeného dortu získáme tak, že do krému vmícháme plátky ze dvou pomerančů.

Nepřehlédněte