Nacházíte se:
Cheesecake
počet porcí: 16čas přípravy: 30 min.
čas pečení: 30 min.
čas chlazení: 2 hod.
Přísady
Krusta
- 200 g sušenek (BeBe, máslové sušenky)
- 100 g másla
Náplň
- 600 g Philadelphia original
- 250 g moučkového cukru
- 1,5 lžičky vanilkové esence
- Jemně nastrouhanou kůru z jednoho citronu
- 1,5 polévkové lžíčky citronové šťávy
- 3 vejce a jeden žloutek navíc
- 200 ml zakysané metany
Na potření
- 250 ml zakysané smetany utřené s 1 lžící moučkového cukru a se 2 lžičkami citronové štávy
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 200 ˚C (oběhový vzduch). Sušenky vložíme do sáčku, sáček uzavřeme a obsah kompletně rozmělníme válečkem na těsto nebo ručně.
- Rozpustíme máslo, smícháme se strouhankou ze sušenek a směs namačkáme do otvírací formy (24cm) na dort vyložené papírem na pečení.
- Philadelphii, cukr, citrónovou šťávu, nastrouhanou citrónovou kůru,vanilkovou esenci a zakysanou smetanu promícháme elektrickým ručním mixérem. Postupně přidáme vejce.
- Krémem naplníme formu na dort a necháme 5 min odležet. Koláč pečeme cca 30 min. v troubě, přičemž po 10ti minutách pečení teplotu snížíme na 110 ˚C. Po dobu pečení troubu neotvírat! Následně necháme koláč cca 2 hodiny chladnout v troubě s na 5 cm pootevřenými dvířky.
- Po vyjmutí koláče z trouby potřeme vychlazenou zakysanou smetanou ochucenou cukrem a citrónovou šťávou
Náš tip
Ovocnou variantu pečeného dortu získáme tak, že do krému vmícháme plátky ze dvou pomerančů.
Nepřehlédněte
- Čokopalačinky
Čokopalačinky
- Krémová pomerančovo - citronová zmrzlina
Krémová pomerančovo - citronová zmrzlina
- Sladký sendvič
Sladký sendvič
- Dánský jablečný koláč
Dánský jablečný koláč