Čokoládové minicheesecaky Delice s malinami
počet porcí: 8čas přípravy: 30 min.
Přísady
- 150 g sýra Philadelphia Original
- 125 g drcených křehkých sušenek s tmavou čokoládou
- 25 g másla
- 3 vejce, oddělené žloutky a bílky
- 30 g cukru krupice
- 175 g rozpuštěné hořké čokolády
- 30 g cukru moučka
- 250 g čerstvých malin
Postup přípravy
- Naskládejte na rovný plech 8 kulatých formiček bez dna o průměru 7 cm. Vmíchejte drcené sušenky do rozpuštěného másla. Rozdělte směs do formiček a pevně ji upěchujte na dno. Dejte je pořádně vychladit, než připravíte náplň.
- Ušlehejte žloutky s cukrem krupice, až získáte hustou směs. Bude to několik minut trvat. Potom do směsi zašlehejte sýr Philadelphia a rozpuštěnou čokoládu.
- Ušlehejte z bílků tuhý sníh a jemně ho vmíchejte do čokoládové směsi. Přendejte náplň na sušenkové základny a uhlaďte povrch. Dobře vychlaďte.
- Mezitím si připravte malinovou omáčku, Rozmačkejte polovinu malin s cukrem moučka a proceďte omáčku přes sítko, abyste odstranili zrníčka. Před podáváním vyjměte cheesecaky z formiček, naaranžujte je na servírovací talíře a zakápněte malinovou omáčkou. Zbývající maliny použijte na ozdobu.
Náš tip
Chlaďte, dokud nebudete dezerty servírovat. Poznámka: Protože tento recept obsahuje tepelně neupravené vejce, není vhodný pro děti a mládež, těhotné ženy, seniory a osoby s oslabeným imunitním systémem.
Nepřehlédněte
- Sladký makový dip s broskvemi
Sladký makový dip s broskvemi
- Minicheesecaky s čajem Earl Grey a borůvkami
Minicheesecaky s čajem Earl Grey a borůvkami
- Dort s čokoládovými sušenkami a vanilkou
Dort s čokoládovými sušenkami a vanilkou
- Skořicoví šneci
Skořicoví šneci