Nacházíte se:
Bliny s uzeným lososem
počet porcí: 4čas přípravy: 20 min.
Přísady
- 1/2 malé salátové okurky
- 100 g ředkviček
- 4 plátky uzeného lososa (asi 100 g)
- 24 mini blin (hotový výrobek, případně domácí: viz tip)
- 100 g Philadelphia s bylinkami
- 8 dřevěných špejlí
Postup přípravy
- Okurku nakrájejte na 16 a ředkvičky na 8 tenkých plátků. Každý plátek lososa upravte tak, abychom měli 4 proužky.
- Na pracovní plochu si rozložte 8 blin, které pomažete Philadelphií s bylinkami, a postupně naskládejte okurku, ředkvičky a lososa.
- Přídejte další blinu a následně postup opakujte a hotový předkrm spojte špejlí, aby lépe držel.
Náš tip
Můžete si jednoduše vyrobit vlastní bliny, zde je návod: 10 g čerstvého droždí (nebo 1/2 sáčku sušeného droždí) rozpustíme v 350 ml vlažného mléka. Promícháme s 1 lžičkou medu a 140 g mouky (zejména vynikající je pohanková mouka, můžeme ale použít i pšeničnou mouku. Přidáme 3 vejce a 1 špetku soli, promícháme a necháme těsto kynout 15 minut. V nepřilnavé pánvi na rozpáleném oleji usmažíme 24 malých blin.
Nepřehlédněte
- Jednohubky s kuřecím masem a nakládanými brusinkami
Jednohubky s kuřecím masem a nakládanými brusinkami
- Mini Hot Jackets s Philadelphií
Mini Hot Jackets s Philadelphií
- Dip z ovčího sýru s rukolou
Dip z ovčího sýru s rukolou
- Kanapky plněné uzenou makrelou, Philadelpií s křenem a pažitkou
Kanapky plněné uzenou makrelou, Philadelpií s křenem a pažitkou