Bramborová polévka se žampióny a smetanovým sýrem Philadelphia
počet porcí: 4čas přípravy: 30 min.
Přísady
- 500 g brambor
- 400 g žampiónů
- 1 čajová lžička oleje
- 1 cibule (nakrájená na kostky)
- 1 polévková lžíce pšeničné mouky
- 500 ml zeleninového vývaru
- 175 g krémového sýru Philadelphia
- 1 malá bageta
Postup přípravy
- Brambory uvařte, oloupejte a nakrájejte na kostky. Žampióny očistěte a nakrájejte na plátky.
- Rozehřejte olej v hrnci a na něm poduste cibuli a žampióny. Nakonec zaprašte moukou, podlijte zeleninovým vývarem a nechte povařit.
- Do polévky přidejte brambory a čerstvý sýr Philadelphia a na mírném ohni nechte rozpustit. Bramborovou polévku se žampióny okořeňte čerstvými bylinkami a servírujte s bagetou.
Nepřehlédněte
- Krémová mrkvová polévka
Krémová mrkvová polévka
- Cibulová polévka s hořčicí a jablkem
Cibulová polévka s hořčicí a jablkem
- Mrkvová polévka s lososem
Mrkvová polévka s lososem
- Krémová račí polévka
Krémová račí polévka