Krevetové špízy v pikantní šafránové omáčce
počet porcí: 4čas přípravy: 15 min.
Přísady
- 250 g krevet (tepelně upravených)
- 4 špízové špejle
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 feferonka
- 1 cibule (na kostičky)
- 250 ml zeleninového vývaru
- 175 g Philadelphie
- Šafrán
- 1 bageta
Postup přípravy
- Krevety napícháme na dřívka.
- Česnek prohřejeme na 2 lžících oleje a na něm opečeme špízy ze všech stran, držíme v teple.
- Feferonky zbavíme jader, najemno nasekáme a s cibulí osmažíme v jiné pánvi na zbývajícím oleji, zalijeme vývarem, krátce povaříme, vmícháme Philadelphii- roztopíme.
- Přidáme šafrán, osolíme, opepříme a podáváme ke špízům s bagetou.
Nepřehlédněte
- Rýžovo - pórkový nákyp
Rýžovo - pórkový nákyp
- Vydatný bramborový nákyp
Vydatný bramborový nákyp
- Kuřecí nákyp s pórkem
Kuřecí nákyp s pórkem
- Plněný selský chléb „Pan Bagnat“
Plněný selský chléb „Pan Bagnat“